5 november 2009:

Jag bestämmer vad som är roligt.

Jag tycker att det är väldigt tunnsått med riktig kvalitetshumor nu för tiden. På 80-90 talet hade vi bl.a. tv-serier som : Nöjesmassakern, Angne och Svullo, Tack för kaffet (Samma gäng som i "massakern", minus Jon Skolmen) och flertalet klassiska serier av Killinggänget. Hur jävla svårt ska det vara att producera någonting liknande idag, någonting lika "side-splitting" och revolutionerande som på den gamla goda tiden? Jag tycker att svensk humor verkar ha stagnerat, den har blivit mer "putslustig" och politiskt korrekt. Dom senaste "komikerna" vi fått stifta bekantskap med i rutan var fjollan Björn Gustafsson och hans blattepolare Zoran Ismael. För att inte tala om den otroligt tråkiga och fula fittan Petra Mede, det finns ingenting med henne som är komiskt förutom hennes förruttnande utseende. Den enda som inte ursäktar sig och vågar köra sitt eget race är "stå-upparen" Peter Wahlbeck, så har han också gjort sedan tidigt 90-tal. Nu för tiden är det så jävla forcerat och feminiserat, tv-producenterna har letat specifikt efter politiskt korrekta humorister. Dom hittade bl.a. klimakteriekossan Petra Mede med sin kärringhumor som inte är rolig för fem öre, samt lilla "gulliga" Björn Gustafsson som får kärringarnas hjärtan att smälta. Självklart försöker dom titt som tätt väva in politiskt korrekta meddelanden som att Sverigedemokraterna är så hemska och tillskriva SD åsikter som dom inte ens har (Att dom vill kasta ut varenda invandrare osv).

Igår fick jag två skitbra dvd-boxar med tv-serien "Tack för kaffet" och Magnus & Brasses två klassiska krogshower: "Varning för barn" och "Det är serverat". Jag tänkte när jag höll dom i handen att "Svt lever på gamla meriter, dom skulle aldrig kunna producera någonting lika roligt nu för tiden". Dom släppte alltså "...kaffet" plus M&Bs klassiska krogshower på ett snöre för att "casha in" på denna klassiska humor. Visst har jag rätt? Vilka humorsatsningar har SVT kommit med dom senaste åren som varit något att hänga i julgran? Fyran och femman har ju åtminstone försökt, men hos SVT har det stått still. Därför är jag trots allt väldigt tacksam över att SVT lever på gamla meriter, för nu fick jag ju äntligen se lite ROLIG svensk humor för omväxlings skull. Nej fan, eftersom dom här nya pajsarna inte vet hur man är rolig så får väl dom rutinerade gamlingarna i Killinggänget, eller från Nöjesmassakern komma tillbaka och "aega" alla Medar, Bronténar, Ismaelar och Gustafssonar. Vad jag säger är roligt ska du också gilla annars är du inte vatten värd i mina ögon, hoppas du har förstått?

"Bajsa i ölen". Karaktären Kart Nisch sa så i en berättelse (Lyssna på't). Där har vi ett exempel på humor som ALDRIG blir tråkig.


Kommentera denna fundering
Betyg:
Namn:Danfun
Kommentar: Det blev den inte. Du gjorde förmodligen fel när du skulle skriva in din kommentar.
1 December 2009, kl 05:15:32
Betyg:
Namn:Sissyfist
Kommentar: Varför blev min kommentar borttagen?
Jag skrev inget stötande eller något som sa emot, jag höll med och gav egna synpunkter..?
30 November 2009, kl 15:55:45
Betyg:
Namn:quasimoto
Kommentar: Håller med, känns som att dagens komiker blivit lite fega. Dock gillar jag Wahlbeck och Betnér
12 November 2009, kl 20:33:23
Betyg:
Namn:Fredrik G
Kommentar: Håller med, ibland förstår man inte varför man ska betala Tv-licens så mycket skit som dom sänder. Tycker att kvalitén på programmen har försämrats avsevärt aswell.
9 November 2009, kl 21:11:10
Betyg:
Namn:Sadulisten
Kommentar: Klart det är en smaksak vad som är kule, men personligen tycker jag en hel del, som t ex komediserier, var roligare förr. Klart det fanns skit förut också, men de var väl liiite mer picky då det bara fanns två kanaler. Eh helt rätt, Bubbe!
6 November 2009, kl 15:34:50