10 maj 2009:

Det är ingen rätt att få ha ett barn.

Jag minns inte om jag behandlat detta ämne tidigare, men det här är mina åsikter ang. adoption och att barn placeras i fosterhem. Nyligen läste jag en artikel om två knäppisar som skaffat sig tre st. fosterbarn enbart för att kunna tjäna pengar på dom. Barnen blev torterade och behandlades som skit, bl.a. fick dom inte mat på flera dagar samt att dom en gång stoppades ned i stora sopsäckar och hängdes upp i krokar på vinden. För att inte tala om att när dom uträttade sina behov fick dom inte ens använda sig av mer än tre ark toapapper. Det är en jävla skillnad mot mig som använder en halv rulle per toabesök, krävs mycket papper för att torka bort diarréskiten från min stora röv nämligen. Kanske att jag inte är så värst insatt i detta men jag undrar; finns det ingen som helst kvalitetskontroll för par som ansöker om att bli fosterföräldrar, och/eller ska adoptera? Tidigare exempel är bl.a. pojken Bobby, eller "Neger Bobby" som han kallades av dom hemska rasisterna på Flashback forum. Dom skapade en skämttråd om mordet för att dom hade svårt att hantera denna tragiska händelse, och ville ta eggen av det hela så att säga. Bobby blev brutalt torterad till döds och nedsänkt i en isvak av sina adoptivföräldrar.

Kommer ni ihåg den sinnessjuka, feta och fula suggan tillika finnen Nina Äikiä och hennes ovårdade slusk till man vid namn Eddy? Man ser ju direkt på dom att dom inte är att lita på så hur i hela helvete kunde dom få adoptera ett barn? Men det förstås, det var antagligen som vanligt att det viktigaste var att föra in ytterligare en invandrare i Sverige, OAVSETT om denna invandrare får någon som helst chans till att leva ett drägligt liv eller inte. Jag tycker inte att adoption borde tillåtas i Sverige. Dels p.g.a. bristande kontroll, samt det faktum att adoption skapar en rotlöshet då barnen tvingas fjärma sig ifrån sin riktiga kultur. Flera av dom kommer aldrig känna sig som en del av det svenska samhället, och det är fullt förståeligt. Jag minns inte vem som sa/skrev följande men det stämmer ganska bra: "Man kan ta negern ur Afrika, men aldrig Afrika ur negern". Detta är inte menat på något som helst rasistiskt vis, och epitetet neger är felaktigt stämplat som en rasistisk benämning av svarta afrikaner. Jag tycker att det är bevis nog när bortadopterade barn tyar sig till sitt hemland genom att söka upp sina riktiga föräldrar, hade dom verkligen känt sig som riktiga svenskar och haft sitt hjärta i det här landet hade dom aldrig haft ett behov av att söka sitt egentliga ursprung.

När det gäller placering i fosterhem så tycker jag att även detta är fel. Det är bättre om stökiga barn eller barn med allehanda problem placeras i kvalificerade barnhem, med kompetent personal som har lång erfarenhet av att arbeta med barn. Privatpersoner ska inte ha rätt att ta emot fosterbarn eller adoptivbarn, inte ens att inseminera i min mening. Om dom inte klarar av att skaffa barn på annat vis så är det kört för dom. Det spelar heller ingen som helst roll om paret är heterosexuellt eller homo, om dom inte klarar av att skaffa barn via älskog så ska dom inget barn ha. Allt handlar om livets lott, dom drog nitlotten (i deras mening) och får gilla läget. Det finns en del lobbyister som verkar tycka att det är en RÄTTIGHET att få skaffa barn, men detta är helt och hållet felaktigt. Man ska fokusera på barnens välbefinnande och inte kvinnornas enorma ego, och deras vilja att ha ett "gulligt" barn och visa upp som en slags accessoar.


"Inte minst kan tonårstiden bli extra jobbig, när frågor om vem man egentligen är tränger sig på. Att till råga på "normala" tonårsgrubblerier också bära med sig en upplevelse av att ha blivit övergiven och funderingar om "varför lämnade mamma och pappa bort mig" kan vara mycket påfrestande, konstaterar regeringen", detta står att läsa i en artikel i Svd.


Kommentera denna fundering


Betyg:
Namn:Sadulisten
Kommentar: Förutom några faktafel (störda bobby : adopterad) var denna fundering fullt acceptabel. Du uttrycker dig på ett mycket roligt sätt också, som vanligt. Nej det är OK, och man ska inte ta det på så blodigt allvar och pissa på sig som vissa gör, då har man nog missat pointen.
13 Maj 2009, kl 01:59:21
Betyg:
Namn:Skelter
Kommentar: Jag håller med dig till viss del. Måste rätta dig lite, Bobby var inte adopterad, det var hans mors nya man som ska ha initierat tortyren osv.

Sen vore det knepigt att säga som du gör, att man inte kan ta afrika ur negern, du tror väl inte att man, för att man föds i ett visst land, är på ett visst sätt även om man inte levt där mer än något år? Är det i hudfärgen personligheten sitter?

Bara för att man inte kan få barn naturlig väg betyder det inte att man är en dålig förälder. Jag förstår inte vart du får allt ifrån.

Att adoptera är ett bra sätt för både föräldrar och barnen i fråga, då barnet får vuxna som bryr sig och tar hand om den och föräldrarna får ett barn, som de uppenbarligen är ute efter. Sådana fall du pratar om är mycket sällsynta, just för att det finns kontroller. Det är dessutom DYRT att adoptera!


11 Maj 2009, kl 01:56:47